Encara queden 22.000 abonats sense llum després del temporal


Poc a poc torna el subministrament  de llum a les poblacions afectades pel temporal de vent de dissabte. Les ratxes de vent previstes per avui, sobretot a l'extrem sud de Catalunya no seran tan fortes, segons el servei meteorològic. Dos dies després dels forts vents que ha provocat set morts encara hi ha uns 22.000 abonats sense electrictat, poblacions sense aigua, i escoles i instituts que no obriran pels desperfectes del temporal. Segons el Departament d'Interior, els centres escolars afectats obriran en la seva totalitat entre avui i demà.

A la Catalunya Nord també van quedar sense llum uns 250.000 abonats el dissabtea la tarda. Durant els talls, també es va posar a disposició grups electrògens a centres com hospitals o llars de jubilats. Alguns particulars van utilitzar generadors a nivell domèstic. Per aquest motiu, una trentena de persones van resultar intoxicades per monòxid de carboni, que van ser tractades a una clínica  de Perpinyà especialitzada en aquest tipus d'intoxicacions.

Al Principat, un dispositiu format per 1.000 persones treballa per atendre els casos més urgents i Fecsa Endesa espera restablir avui totalment el subministrament.

Els problemes en la llum han afectat principalment la xarxa de mitjana tensió, segons ha explicat el cap d'Operacions de Fecsa-Endesa, Carles Lafoz a 3cat24, que ha afirmat que les conseqüències d'aquest temporal de vent han estat un cas excepcional i que ha afectat tot el territori català.

Segons la companyia, les incidències van començar a la zona de Barcelona, però la situació es va anar agreujant en el decurs de la jornada. Dissabte a la tarda, el problema afectava entre 150.000 i 200.000 abonats, però a la matinada la xifra havia baixat a 100.000.

Tot i que la companyia ha avançat en les feines de restauració de la llum al llarg d'ahir diumenge, encara hi ha uns 22.000 abonats sense llum. Uns 11.000 d'aquests  són clients del Baix Llobregat: Vallirana, Cervelló, Gelida, Corbera o Pallejà. La resta de municipis afectats estan dispersos per tot Catalunya però sobretot es concentren a les comarques de Tarragona i a la Cerdanya.

A més de problemes amb la corrent, algunes localitats com Corbera també tenen problemes amb el subministrament d'aigua.

Per altra banda, aquest matí, a les onze, s'oficiaran els funerals pels quatre nens morts disssabte a Sant Boi de Llobregat quan es va esfondrar una instal·lació esportiva del camp de beisbol municipal. El de la forta ventada, va deixar un total de set morts. La majoria de les víctimes són del Baix Llobregat, on han mort un total de sis persones. A Sant Boi de Llobregat, quatre nens van perdre la vida en ensorrar-se les instal·lacions d'un camp de beisbol. A la Palma de Cervelló, a tres joves del servei de manteniment els va caure un arbre a sobre mentre en retiraven un altre del mig de la carretera. Un va morir i els altres dos van resultar ferits, un de gravetat. El divendres ja va morir una dona a Barcelona en caure-li un mur al damunt tombat pel vent. Per últim, la caiguda d'un pi va causar la mort d'un veí a la urbanització Can Amat, d' Abrera.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article