La UE obre més centres d'atenció al ciutadà a Catalunya i Balears


Catalunya i les Illes Balears compten amb una nova xarxa de punts d'informació i atenció al ciutadà per a tot allò que té a veure amb la Unió Europea. Amb aquesta renovació, la xarxa Europe Direct (ED) ja té quatre centres a Catalunya i tres a les Illes, situats a les principals ciutats del territori.

Els centres ofereixen atenció personal, resolen qüestions generals sobre la UE, assessoren en temes com la recerca de feina a Europa o les possibilitats de formació, i donen accés a un bon nombre de publicacions sobre les institucions europees i el seu funcionament.

La nova xarxa Europe Direct disposa de centres a les capitals de província catalanes, la gestió de la qual depèn de la Secretaria de la Unió Europea de la Generalitat, mentre que el centre de Barcelona és coordinat per la Diputació.

Europe Direct és una xarxa d'informació que la CE va posar en marxa l'any 2005 amb l'objectiu d'apropar la UE als ciutadans. A diferència d'altres xarxes de la CE que s'adrecen a col.lectius específics (empreses, consumidors, estudiants...) aquesta va dirigida al conjunt dels ciutadans.  El servei Europe Direct es completa amb un telèfon gratuït, el 00 800 67 89 10 11, que respon consultes sobre la UE en totes les llengües oficials i amb una pàgina web.

A les Illes Balears hi ha tres centres Europe Direct: a Palma, a Maó i a Eivissa, i la institució que se'n fa càrrec és el Centre Balears Europa. A tota la UE, la xarxa compta amb 500 centres.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article