La desconfiança en els bancs obliga a buscar assessorament financer independent per als consumidors

Bancs i Caixes abandonen l'Euríbor perquè és poc rendible


La Unió de Consumidors -UCE- reclama al Ministeri d'Economia i al Banc d'Espanya que estableixin els mecanismes d'assessorament financer per als consumidors per evitar que l'única font d'informació siguin les entitats bancàries.

L'actual crisi financera i de confiança fan, segons el comunicat de l'UCE, imprescindible l'assessorament econòmic i financer independent no només per a aquelles famílies amb hipoteques elevades, sinó també per a aquells ciutadans que sol·liciten nous crèdits bancaris i que es troben amb un "no" com a resposta.

Bancs i Caixes estan abandonant l'Euríbor com a tipus de referència en els nous crèdits, atès que el seu descens continuat els està reduint beneficis, per la qual cosa resulta imprescindible l'assessorament financer a l'usuari de banca, assegura l'UCE.

A més, la Unió de Consumidors considera que els tipus d'interès variable estan resultant clarament perjudicials en el moment actual, ja que comporten una situació afegida d'inestabilitat.

UCE recorda als usuaris la importància de buscar assessorament independent abans de realitzar una transacció econòmica d'importància. Contractar els serveis d'un assessor financer pot valer la pena. L'organització de consumidors recorda que mercat hipotecari continua sent divers, per la qual cosa és recomanable buscar i comparar entre les diferents ofertes de les entitats financeres.

Més informació: UCE

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article