El govern català acorda la construcció de 24 nous centres escolars


El Govern impulsarà la construcció de 24 noves escoles repartides per tot el territori català amb capacitat per a 9.080 alumnes. El Consell de Govern preveu la construcció de 16 nous Centres d’Educació Infantil i Primària (CEIP), 6 Instituts d’Educació Secundària (IES) i 2 Instituts Escola, que contribuiran a donar resposta a l’augment de la població d’escolars registrat els darrers anys. Segons Ensenyament, en els darrers dos anys s’han construït una mitjana de dues escoles per setmana.

Els 24 nous centres educatius, 9 dels quals substituiran antigues escoles, acolliran 5.600 alumnes d’educació infantil i primària, 2.880 d’Educació Secundària i 600 de batxillerat.

Entre els centres projectats, hi ha dos dels anomenats Instituts Escola que es construiran a Masquefa i a Lloret, dels primers que es construeixen a Catalunya. Aquesta nova tipologia de centres educatius inclouen alumnes dels 3-16 anys, des de P-3 fins a quart d’ESO, i responen al model de la futura integració de l'educació infantil, primària i secundària en un sol edifici, que recull la Llei d’educació de Catalunya, en tràmit al Parlament català.

L’encàrrec de la construcció dels nous centres, que es farà a través de l’empresa públiques ICF SAU Equipaments, contribuirà també a agilitar la licitació i la producció d’obra pública a Catalunya, un dels propòsits marcats pel Govern de cara a dinamitzar l’economia catalana i donar suport als sectors socials més afectats per la desacceleració econòmica.

Més informació sobre la ubicació dels nous centres.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article