Desenvolupen una "etiqueta intel.ligent" que indica el grau de conservació dels productes càrnics


La investigació la porta a cap un equip de científics de l'Institut de Química Molecular IQMA, de la Universitat  Politècnica de València. Un avanç que li permetrà al consumidor conèixer a primer cop d'ull el grau de frescor dels aliments càrnics envasats.

Les "etiquetes intel.ligents" contribuiran a un control més estricte de la qualitat microbiològica i organolèptica dels productes càrnis envasats, bé sigui pollastre -primer aliment amb el que s'han fet proves- bé sigui en derivats com llonganisses o butifarres fresques.

Els indicadors que faran la seva funció a través d'una gama de colors, s'integraran en el mateix envasat o sobre substractes optimitzats, que posteriorment s'adheriran a l'envasat, sense que es vegin afectats ni per la temperatura, la humitat, ni es desprenguin per frec.

Amb aquesta innovació, els investigadors avancen que es podrà certificar l'estat sanitari del producte envasat i assegurar la seva qualitat durant tot el procés de distribució, emmagatzematge i conservació només fent una ullada a l'envàs.

Segons l'IQMA, el problema que presenten els productes càrnics i derivats en general rau en què quan els components generats per la desnaturalització de les proteïnes són detectats a primer cop d'ull, normalment és que ja es troba en un procés de deteriorament molt avançat.

Més info: AOL

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article