Les principals marques de cotxes anuncien que no aniran al Saló de l'automòbil de Barcelona


L'associació de la patronal del sector Anfac ha decidit que les empreses que agrupa no assistiran a la 90a. edició del Saló de l'automòbil que s'ha de celebrar entre el 9 i 17 de maig. La crisi és l'argument utilitzat, ja que Anfac considera que la participació en un certamen com aquest no correspon a la situació gravíssima per la que passa el sector. La patronal recorda que en d'altres països s'han pres mesures similars.

Les empreses que s'agrupen darrere les sigles d'Anfac són les que fabriquen a l'estat espanyol: Seat, Nissan, Volkswagen, Peugeot, Citroën, Ford, General Motors, Renault, Mercedes, Santana i Iveco.

En l'edició anterior, el 2007, el Saló de l'Automòbil va tenir més d'un milió de visitants i va comptar amb la participació de 44 marques d'arreu del món.

Les matriculacions d'automòbils a l'estat espanyol van registrar, l'any passat, una caiguda del 28,1%, la més gran de la seva història, i per a aquest s'espera que el descens arribi a un 50% del total del seu volum.

El president del Saló de l'Automòbil, Enric Lacalle, ha lamentat aquesta situació i espera reconduir la crisi oberta, de manera que es pugui celebrar al maig amb tota normalitat.





Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Es clar veuen que aqui no podràn vendre gaire mes, la crisi no ho permetrà, en canvi si aniràn a Ginebra, Berlin, etc, Que passa amb Barcelona que ja son dos salos que foten el camp?

Comenta aquest article