L'euríbor tancarà gener al voltant del 2,6%


L'euríbor baixa per quart mes consecutiu i arriba a finals de mes al voltant del 2,6%, prop de dos punts per sota del que fa un any. La repercussió en les hipoteques dels titulars ha de ser notable doncs, però segons l'enquesta realitzada per Jornal, només un 9 per cent dels participants han notat alguna rebaixa en la quota que paguen mensualment. De fet, la caiguda continuada de l'índex es va iniciar a partir del 10 d'octubre passat, al desembre ja van començar a notar la rebaixa alguns titulars i, a finals de gener, les avantatges d'aquesta rebaixa repercutirà en més persones hipotecades.

La tendència segueix a la baixa, en la taxa diària es va situar ahir a 2,294%, la més baixa des de setembre de 2005.

Una hipoteca mitjana, que a Catalunya és d'uns 200.000 euros a 30 anys, referenciada a l'euríbor més el 0,50, l'estalvi és de 218 euros al mes. Si la revisió és semestral, la diferència encara és més important ja que els màxims marcats de l'euríbor es van enregistrar el juliol passat, pel que l'estalvi en aquest cas superaria els 300 euros mensuals.

L'Associació Hipotecària Espanyola (AHE) valora en un 20% la rebaixa de les quotes mensuals que afronten les famílies.

Aquesta rebaixa continuada, segons els experts,  implicarà moviments bancaris per a compensar aquesta pèrdua d'ingressos. Només fa uns dies, l'organització de consumidors UCE denunciava que  Bancs i Caixes estan abandonant l'euríbor com a tipus de referència en els nous crèdits, atès que el seu descens continuat els està reduint beneficis, per la qual cosa demanava al govern central un assessorament financer que en aquests moments qualificava d'"imprescindible" per a l'usuari de banca. A més, la Unió de Consumidors considera que els tipus d'interès variable estan resultant clarament perjudicials en el moment actual, ja que comporten una situació afegida d'inestabilitat.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article