Normalitat en el primer dia dels nous horaris i trajectes a Rodalies per les obres del TGV

La línia C2 és la més afectada per les modificacions


La primera jornada dels nous horaris i trajectes de Rodalies per l'inici de les obres del TGV a l'estació de Sant Andreu Comtal ha transcorregut amb normalitat. Els treballs de l'alta velocitat han obligat a realitzar canvis en el servei de les línies C-1, C-2, C-10 (que uneix l'estació de França amb l'aeroport i que ha quedat suprimida) i el tren regional fins a Portbou. La línia que tindrà una alteració més notable és la C-2 (Sant Vicenç de Calders-Vilanova-Granollers-Maçanet) que modifica el recorregut i es divideix en dos trams separats.

Els canvis que es van començar a aplicar ahir dissabte s'allargaran durant dos anys. Aquesta és la segona fase de les obres de la línia d'alta velocitat a l'entorn de l'estació de Sant Andreu Comtal i les obres comportaran que s'allarguin els temps de recorregut en la majoria dels trajectes afectats.

Aquest és l'esquema de modificacions publicat per la companyia, amb el detall de cadascuna:


Línia 2: Reestructuració de recorregut i modificació horària amb un increment de temps de viatge de 5 minuts de mitjana per les restriccions al pas per l’àrea de Sant Andreu Comtal.

• Els trens de la línia 2 nord iniciaran o finalitzaran el seu recorregut a l’Aeroport (Maçanet – Sant Celoni – Aeroport)

• Els serveis de la línia 2 sud iniciaran o finalitzaran el seu recorregut a l’Estació de França (Sant Vicenç de Calders – Vilanova – Estació de França). La nova programació permetrà:

- Oferir una freqüència homogènia d’un tren cada quinze minuts a partir de les 09.00 hores des de Vilanova

- Reducció del temps de viatge de 3 minuts de mitjana


• Serveis transversals Granollers – Castelldefels per facilitar la mobilitat del flux de viatgers que es desplaça entre el Baix Llobregat i el Vallès Oriental sense necessitat de fer transbordament a Barcelona


Línia 1 (Maçanet – L’Hospitalet): Canvi d’horaris amb un increment del temps de viatge de 3 minuts de mitjana. Aquest canvi de servei permet:


• Incrementar l’oferta de serveis a Montgat, Montgat Nord i Cabrera de Mar. Tots els trens efectuaran parada a aquestes estacions, el que suposa una freqüència d’un tren cada sis minuts en hora punta i un augment de l’oferta en més d’un 30%


Barcelona –Aeroport

• Amb la nova programació el servei a l’Aeroport des de Barcelona es presta amb els trens de la línia 2 nord. Els viatgers de l’Estació de França poden utilitzar els trens de la línia 2 sud per desplaçar-se fins Passeig de Gràcia, Sants o Prat i continuar viatge amb trens de la línia 2 nord fins l’Aeroport.



Línia 3 (Barcelona – Vic): Increment de l’oferta en algunes de les estacions de la línia:

• 2 trens diaris més a Torrebaró-Ciutat Meridiana-Vallbona

• 1 tren diari més a Montcada-Bifurcació, Montcada Ripollet i Santa Perpètua de Mogoda

• Tots els trens de la línia Barcelona – Puigcerdà efectuaran parada a Toses, el que suposa un increment de dos serveis en sentit Barcelona.



Línia 4 (Sant Vicenç de Calders – Manresa)

• Un tren diari més a Torre Baró, Barcelona-St Andreu Arenal, Barcelona-Arc de Triomf, Plaça de Catalunya, Cornellà, St Joan Despí, St Feliu de Llobregat, Molins de Rei, El Papiol, Castellbisbal i Martorell



Renfe Mitja distància

Barcelona – Girona – Portbou

• Modificació horària amb un increment de entre 6 i 11 minuts del temps de viatge degut a les restriccions a la zona de Sant Andreu Comtal.

• Increment de serveis a Llançà i Portbou



Barcelona – Tarragona / Tortosa / Reus – Lleida / Casp – Saragossa

• Des del passat 6 de gener, la primera fase d’aquestes actuacions va obligar a modificar el recorregut dels serveis de Renfe Media Distancia que enllacen Barcelona amb Tarragona / Tortosa / Reus – Lleida / Casp – Saragossa, que inicien i finalitzen el seu recorregut a l’Estació de França.



Renfe Adif a més ha programat un Pla de Comunicació i Atenció al Client per a l'ocasió, en el que reforça els equips d'atenció al client, a més de comunicar els canvis en detall a través de 125.000 fullets informatius, edició de nous horaris, megafonia, pantalles informatives.

Si teniu algun dubte podeu trucar al telèfon 902 24 02 02, o bé enviar un SMS al 7307, amb la paraula BCN + espai + Núm.Línia (P.ex. BCN 2)

Més informació: www.adif.es

                             www.renfe.com

                          

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article