Les associacions de veïns convoquen a sortir al carrer

L'increment dels preus dels serveis publics per damunt de l'IPC són un dels detonants


Les associacions de veïns catalanes, en el marc de la consell de la CAVC reunit ahir dissabte a Barcelona, van decidir tirar endavant amb mobilitzacions de protesta per l'increment dels impostos i dels serveis públics per damunt de la inflació. En un escenari de crisi com l'actual, les associacions de veïns critiquen aquesta manera de repercutirla despesa sobre els ciutadans. Per això han decidit fer sentir el seu rebuig al carrer, però encara no s'han posat dates.

Mentre que la inflació va tancar el desembre a un punt i mig, el preu de l'electricitat ha pujat un 3,5%; els transports públics de l'AMT, un 4,7% de mitjana -amb l'agreujant que la targeta T-10, la més utilitzada, puja un 7%-, i l'aigua de molts municipis de l'àrea metropolitana puja més d'un 8%.

A més, les associacions de veïns asseguren al 3cat24 que, a la regió metropolitana, els impostos i les taxes municipals han pujat, de mitjana, un 4,5%. Són pujades calculades quan l'IPC era molt més alt i reclamen que ara es revisin a la baixa.

Les associacions de veïns creuen que aquestes pujades van en contra de l'interès general i asseguren que sortiran al carrer per fer sentir el seu clam. La setmana vinent podrien fer públic quin tipus de mobilitzacions tenen previst fer.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article