Rodalies: La C2 inaugura els canvis amb una rebel.lió de passatgers al nord i una avaria al sud


A primera hora del matí, un grup de passatgers de la línia C2 Nord s'han negat a mostrar el bitllet a la revisora com a protesta per l'ampliació de la durada del trajecte que patiran durant dos anys els usuaris d'aquesta línia degut a les obres del TGV que s'estan desenvolupant a Sant Andreu Comtal. Els viatgers del comboi han mostrat així el seu malestar per haver d'allargar entre 7 i 13 minuts el trajecte diari i que no es noti en els preus que han de pagar pel bitllet. Davant de la revelió dels usuaris la revisora ha optat per fer aturar el tren a l'estació de Sant Celoni.

Una aturada que poc després s'ha complicat amb l'avaria en la locomotora d'un tren de mitja distància entre les estacions del Prat i Gavà, que paralitzava tota l'activitat d'aquesta mateixa la línia a l'entorn de les 9 del matí.

Primer dia laboral amb els nous horaris i trajectes que promet ser complicat. Segons informava el programa El matí de Catalunya Ràdio, a les 9 del matí no hi havia trens en direcció Vilanova, ni tampoc a l'Aeroport. Aquest corredor també afecta els trens de mitja distància i llarg recorregut en direcció a València.

Un dels promotors de l'acció de protesta portada a cap pels usuaris de la C2 nord, Marià Torrent, ha explicat a Europa Press que són un col·lectiu que es coneix perquè fa el mateix trajecte des de fa anys i comparteix els mateixos problemes amb Renfe. Han redactat un comunicat en què expliquen que, si els viatgers de Rodalies tenen compensacions econòmiques pels retards, els usuaris de mitja distància han de tenir els mateixos drets.

Entre les seves queixes, assenyalen que les màquines de venda automàtica de l'estació de Girona no funcionen, que tenen poca varietat d'abonaments i que quan arriben els turistes amb maletes a l'estiu hi ha menys trens. També protesten per la "passivitat" de l'Ajuntament de Girona davant de la pèrdua de places d'aparcament.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article