IDESCAT valida 69.000 signatures per a una "Catalunya lliure de transgènics"

Aquest és el pas previ perquè l'ILP es porti a debat al Parlament durant el mes de març


L'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT) ha validat les signatures recollides per la Plataforma Som Lo que Sembrem durant la campanya de la de la ILP per una Catalunya lliure de transgènics, en la que es van recollir 105.896 adhesions. Finalment, segons els responsables de la Plataforma, el nombre de signatures validades ha estat el més alt de totes les ILP promogudes fins ara a Catalunya: 69.043

SLQS ha lliurat al Parlament la certificació i, en el termini de tres setmanes es comunicarà oficialment als parlamentaris. A partir d'aquell moment començaran els tràmits legals que han de portar la llei a debat durant el mes de març.

Durant el temps de validació de signatures el President del Parlament ha creat un òrgan d'assessorament per a la investigació i la tecnologia ( CAPCIT ) el qual haurà d'avaluar dos estudis encarregats sobre els transgènics, un a nivell europeu i l' altre a nivell local.

La plataforma desitja i confia en la màxima imparcialitat i independència davant d'interessos particulars que podrien condicionar els organismes encarregats de dur a terme i avaluar els estudis esmentats.

També durant aquest període de temps SLQS, juntament amb ADV Gent del Camp i Transgènics Fora, han endegat la campanya “ Transgènics 0,0 % “ per denunciar el fet que des del passat 1 de gener es poden vendre productes ecològics amb una contaminació del 0,9 % d' organismes modificats genèticament OMG: segons una directiva de la Unió Europea, obviant el principi de precaució, deixant de costat el dret a una alimentació sana i segura, i acceptant com inevitable una contaminació que per altra banda certs interessos continuen negant.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article