Campanya "T-cara" en protesta per l'apujada de les tarifes de transport públic

El sindicat UGT promou l'enviament de correus als responsables dels diversos transports públics metropolitans


El sindicat UGT de Catalunya ha posat en marxa una campanya ciutadana de protesta per la pujada de les tarifes del transport públic molt per sobre de l'IPC del 2008. La campanya, que porta el nom de "T-CARA", consisteix en enviar correus electrònics de protesta als responsables de TMB (de metro i d'autobusos), Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, RENFE Rodalies, TRAM i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). En només 10 dies de funcionament, ja són 7.360 els correus electrònics que s'han enviat. El correus s'envien a través d'un aplicatiu que té integrat la web del sindicat.

Aquí podeu consultar un quadre comparatiu dels augments tarifaris amb l'IPC des del 2006

L'aplicatiu envia aquest text a la companyia en qüestió:

Senyor/a:

Em dirigeixo a vostè per exposar el meu rebuig a l'augment abusiu dels títols de transport que han aprovat aquest any. El transport públic és una necessitat social. Per a molts treballadors/es i usuaris/es l'ús del transport públic és necessari per poder accedir als seus llocs de treball. Aquest augment suposa una pèrdua del nostre poder adquisitiu. Per tots és sabut que som en un any de crisi. És per aquest motiu que exigim que en propers anys aquesta pujada sigui més continguda vers la situació real dels sous familiars.

Sobreingrés de l'ATM de 13.535.843 euros

El sindicat considera desproporcionat l'augment d'aquest servei i assegura que en una any,  l'usuari que va a la feina i que es desplaci per 1 zona tarifària de l'Àrea Metropolitana, haurà de pagar 53,38 euros de sobrecost per sobre de la pujada de l'IPC si ho fa utilitzant la T-10, i 58,18 euros si ho fa amb T-50/30.

Segons el sindicat, en tres anys l'ATM ha tingut un sobreingrés (és a dir, per sobre de l'IPC) de 13.535.843 euros, només en la Zona 1 tarifària. Aquest augment de les tarifes comporta la pèrdua del poder adquisitiu dels usuaris, sobretot de l'Àrea Metropolitana, en canvi, afegeix el sindicat, s'han primat els beneficis de les empreses en lloc del factor social que exerceixen els serveis públics.




Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article