Zapatero matisa les declaracions de Sebastian

El ministre d'Indústria es referia en realitat a "l'estat d'ànim de famílies i empreses"


El President del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, va matisar ahir l'expressió que unes hores abans havia fet el ministre d'Indústria en les que afirmava que "al govern se li estava acabant la paciència amb els bancs". Zapatero ha explicat que el que el que Sebastian havia fet era traslladar l'estat d'ànim de moltes empreses i famílies.

El president de l'executiu espanyol ha dit que comprèn la prudència amb què operen els bancs en aquesta crisi però els ha reclamat "més esforç" perquè les línies de finançament del govern arribin a les pimes i famílies.

Zapatero ha insistit en què cal ser exigents però l'obligació del govern, ha afegit, és "sumar esforços a aquesta exigència i valorar la importància que té el fet que les entitats financeres mantinguin la seva solvència", segons explicava ElEconomista.

Però de la reunió mantinguda fa poques hores entre executiu central i principals banquers ha transcendit que aquests darrers, fins i tot, van aconseguir arrencar del President del govern la "disposició a reforçar, flexibilitzar i ampliar les línies ICO de recolzament a les petites i mitjanes empreses, i l'ampliació de l'aval públic necessari per a obtenir una moratòria en el cas dels aturats". Aquests préstecs són inferiors als preus del mercat i els concedeix l'ICO directament o bé compartits amb la banca. Aquest compromís ha sorprès, especialment, després dels retrets que han rebut els bancs des de diversos sectors per la poca diligència en posar aquests préstecs en marxa. A canvi, les entitats s'han compromès a col.laborar en l'impuls d'aquests crèdits i la seva difusió entre els ciutadans i les pimes. Tot i que això sembla obvi, no ho és, ja que, com explica EP Mediterraneo alguns col.lectius han acusat repetidament a les entitats financeres d'entorpir aquestes mesures anticrisi.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article