Investiguen les elèctriques per denúncies de facturacions irregulars als consumidors

L'OCUC demana que no se'ls permeti facturar en base a la lectura estimada


La Comissió Nacional de l’Energia (CNE) ha acordat l’obertura d’un expedient informatiu per a determinar si realment s’han introduït abusos en la facturació de les companyies elèctriques, després que l’organització de consumidors Facua denunciés el dia 28 de gener que les empreses facturaven el consum de novembre i desembre a preus que corresponien a les tarifes de 2009.

El problema ve donat per la lectura estimada que s’ha fet en molts dels casos, segons l’OCUC, el consumidor s’ha trobat amb que la facturació girada per la companyia en base a la lectura estimada és molt elevada.

En d’altres casos, la facturació que s’ha fet és baixa i això pot provocar que en la següent factura, la que correspon a la lectura real, es penalitzi a l'abonat per excés de consum. A aquesta situació s’hi afegeix l’augment de tarifes de 2009, que ha contribuït a enterbolir encara més el resultat de la facturació.

En un comunicat, el regulador energètic explica que la investigació se centrarà en la facturació mensual feta sobre els contractes d’energia elèctrica social i domèstica.

L’OCUC, a banda de considerar molt positiva aquesta iniciació d’investigació, considera que el problema d’arrel ve de la llicència legislativa que tenen les companyies per a facturar de manera estimada i entén que s’haurien d’implantar mecanismes per a facilitar una facturació del consum real de cada mes.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article