El govern crea una web per facilitar les reclamacions d'ajut per la ventada


El Govern ha activat la web  municat.net que concentra la informació necessària per a ajuntaments, empreses i particulars que hagin de tramitar ajuts i línies de crèdit per a refer-se dels efectes del temporal de vent de fa dues setmanes. La pàgina permet agilitzar els tràmits davant de les asseguradores, institucions i companyies de subministrament.

D’altra banda, s’informa amb detall del Pla d’Ocupació pel qual el Govern vol contractar 1000 persones per fer les tasques més urgents de desbrossament, neteja als boscos, i retirada d'arbres i llenya acumulada a boscos públics i privats, a més de la restauració de les lleres de rius i torrents afectats.

El web conté un primer apartat dedicat a les asseguradores i la gestió que han de seguir els ajuntaments davant de les companyies, amb les recomanacions bàsiques sobre com elaborar l’inventari dels danys causats per la ventada.

A més, hi ha informació sobre l’abast, els requisits i la forma d’accedir a les subvencions previstes per a despeses d’emergència a través de la Diputació de Barcelona, la delegació del Govern de l’Estat i el Departament de Governació i Administracions Públiques. Cal destacar que en aquells casos en els quals els ajuntaments no tinguin accés a ajuts suficients per part del conjunt d'administracions, la Generalitat farà extensiva la línia de crèdit de l’Institut Català de Finances.

A la pàgina es recull també com tramitar la línia de crèdits a través de l'Instiut Català de Finances i de l'Institut Català de Crèdit Agrari una línia de finançament especial de 10 milions d’euros destinada a les empreses que van veure afectada la seva activitat productiva, a més de les subvencions aprovades pels parcs de bombers voluntaris i l’elaboració de plans d’emergència i les gestions a fer per municipis i particulars davant de les empreses de subministrament d’electricitat i telefonia.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Hola, el dia de la gran ventada, en una línia d´alta tensió amb 3 fils de fecsa, un dels fils va caure a un terreny nostre i va provocar un incendi al terreny, de vàries hectàrees. Voldria saber què diu la normativa al respecte: fins a quina velocitat del vent està obligada fecsa a fer que els fils elèctrics resisteixin. Moltes gràcies! Atentament, Miquel àngel Faura

Comenta aquest article