La plataforma d'usuaris de la línia Barcelona Portbou es reuneix avui amb Renfe i Adif

Renfe anuncia que l’any 2009 incorporarà 18 nous trens pers als serveis de Mitja Distància que circulen a Catalunya


Avui es reuneixen els representants de la Plataforma d’Usuaris de Renfe Mitja Distància de la línia Barcelona –Girona- Portou amb Renfe Adif. Per una banda, els abonats a la línia demanaran a la companyia una rebaixa en l’abonament mensual, al menys fins que entri en funcionament el TGV, ja que el temps del trajecte ha augmentat sensiblement. També demanen que es modifiqui el protocol d’informació sobre les incidències que es vagin succeint i que els viatgers de mitja distància també tinguin opció de rebre l’import del bitllet, en cas de retards.

Adif i Renfe volen aprofitar aquesta trobada per obrir un canal de comunicació més directa amb els usuaris. Recordem que dilluns passat, els usuaris d'aquesta línia van protagonitzar una rebel.lió negant-se a mostrar el bitllet al revisor, en protesta per l'augment de tarifes i l'ampliació del temps del trajecte durant dos anys a causa de les obres d'alta velocitat.

Adif i Renfe, en un intent d’aproximar-se als usuaris, volen detallar novament tots els canvis de servei que s’han dut a terme amb l’objectiu d’adequar el servei de Media Distancia de la línia Barcelona – Girona – Portbou a l’execució de les obres de la línia d’Alta Velocitat que enllaçarà Barcelona amb la demarcació de Girona.

A més, Adif i Renfe es comprometen a informar puntualment de les millores previstes en el servei de Mitja Distància com és la incorporació de 18 nous trens de la sèrie 449, així com en el marc del Pla Impulsa, comunicar les modificacions de servei previstes, causades per les obres de millora de la xarxa convencional com per la construcció de la línia d’Alta Velocitat. A través d'aquest Pla, els representants dels viatgers podran plantejar de forma directa a la Direcció de Mitja Distància i a la Direcció d’Adif, les possibles disfuncions que percebin.

La Plataforma d’usuaris d’aquesta línia ha avançat que, en funció dels resultats d’aquesta reunió, el proper dilluns seguiran o no amb les protestes.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article