Es retiren 900 parells de sabates contaminades amb dimetilfumarat al País Valencià


A Algemesí (Ribera Alta), la policia local ha decomissat aquest cap de setmana més de 500 parells de sabates de les marques que incorporen en el seu embalatge "dimetilfumarat",  l'antifúngic que ha produït nombrosos casos d'al.lèriges i exzemes a consumidors de la Unió Europea. A València ciutat, van ser retirats del mercat 400 parells de sabates que se suposa que estan contaminades amb aquesta substància.

El producte que s'utilitza habitualment per a evitar la floridura dels productes, en aquest cas calçat, ha estat objecte d'una campanya de prevenció des de la CE a través de la qual distribueix informació sobre les diferents marques de sabates procedents de la Xina, que utilitzen aquest producte per a prevenir-ne el deteriorament.  La Comissió Europea ha advertit a través del Rapex que aquesta substància produeix efectes nocius en contacte amb la pell, pel que insta a retirar aquest producte de les xarxes de distribució i venda.

N'informa el portal Todoalergias que fa incís en què a pesar que s'han donat casos d'afectats per dimetilfumarat als diferents territoris de l'estat, les troballes i retirades de producte del mercat han estat relativament poques. El portal especialitzat es fa ressò de la plataforma que s'ha creat i que aplega els afectats per aquest producte a més del sistema per a donar-s'hi d'alta.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article