L'ordre de desmantellament d'una antena inquieta les operadores franceses

La sentència es basa en "l'angoixa" que l'antena crea als veïns


Les operadores de telefonia mòbil temen una allau de recursos contra les antenes que tenen distribuïdes arreu de França, després que la justícia va ordenar el setembre passat, i per primer cop, que es desmuntés una antena de 19 metres d'alçada, per l'angoixa que provoca als veïns. La sentència estableix també la indemnització de 7.000 euros per danys i perjudicis a cadascuna de les famílies que viuen a l'entorn. Les operadores adverteixen que si aquesta acció es repeteix no podran garantir el 99% de cobertura estatal que els exigeix l'administració francesa.

Els demandants, al.leguen que no se'ls pot garantir una absència de risc per la seva salut, i queda justificat que el seu és un temor legítim, segons el tribunal, que ha dictaminat aquesta primera sentència per una antene de Bouygues Telecom que té a Nanterre. Es converteix així en el primer cas a França en què un tribunal obliga a indemnitzar l'angoixa sorgida a causa de l'exposició a les ones.

Les operadores temen ara que les reclamacions es multipliquin. Diversos centenars de col·lectius lluiten actualment a França contra la implantació de noves antenes o bé intenten que es desmantellin les ja instal.lades, els jutjats reben al voltant de tres demandes diàries en aquest sentit.

Christophe Lapp, advocat de Bouygues Telecom, adverteix que ara els poders públics hauran de prendre posició clara ja que actualment l'estat els imposa una cobertura nacional del 99 % i una obligació d'assegurar les trucades d'urgència. Segons Lapp, mantenir aquest necessitats passa per la instal.lació de noves antenes.

Més informació: Le Figaro

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article