Les pimes catalanes es mobilitzen per reclamar més suport del govern


Les pimes catalanes es mobilitzaran demà per a exigir mesures eficaces al govern. Les petites empreses han decidit mobilitzar-se  davant del creixement dels impagats i la falta de crèdit, segons explica avui La Vanguardia. La trobada de demà, girarà a l'entorn de tres grans línies de reivindicació: per una banda, la necessitat d'una rebaixa d'impostos i ajornaments en la quotes de la Seguretat Social. Una altra de les necessitats que més pressionen és que es torni a obrir l'aixeta del crèdit bancari per a les activitats productives i, per últim, els empresaris demanen una flexibilització més important del mercat laboral.

L'acte que tindrà lloc al Palau de Congressos de Catalunya, s'ha organitzat a iniciativa de la Unió Patronal del Metall (UPM) i intervindran el president de la patronal catalana Joan Rossell,  Gerardo Díez, president de CEOE i Antini Marsal en representació d'UPM. Els tres representants empresarials volen així mostrar la seva unió i fer un intent desesperat per a ser escoltats per l'Admi nistració. Marsal, explicava en la presentació de l'acte, que en una situació de crisi comm l'actual és prioritari salvar les empreses que són les que generen ocupació. "Quan una empresa tanca, jo no torna a obrir: es perden llocs de treball, inversió i talent", ha afegit.

UPM, explica que actualment el sector del metall, que concentra uns 300.000 treballadors i genera el 12% del PIB català, travessa una situació de crisi sense precedents,  i retreu a les administracions públiques que no prenguin ni compleixin mesures d’actuació efectives.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article