CEACCU demana que s'elimini el recàrrec per consum excessiu si no hi ha lectura real

Les lectures dels comptadors de la llum han continuat sent bimensuals mentre que des de desembre es factura cada mes


L'organització de consumidors CEACCU ha demanat a Indústria que el model de pagament de la factura elèctrica s'adeqüi a la realitat i, per tant, que no es facturi mensualment fins que les lectures també ho siguin. Des de desembre passat les companyies responsables de la llum facturen cada mes als usuaris, mentre que la lectura dels comptadors ha continuat sent bimensual, pel que una de cada dues factures es basa en una estimació basada en el consum de mesos anteriors, retreu Ceaccu. Per tot plegat, els consumidors demanen que el canvi en la periodicitat de les factures no s'hauria de fer fins que no es facin lectures també mensuals.

L'organització de consumidors demana, per tant, que s'eliminin els recàrrecs per consum excessiu, fins que no es coordini el sistema i es facturi el consum real.

El 29 de gener passat, representants d'Indústria es van reunir amb representants d'associacions de consumidors, i van acordar que la CNE investigaria el sistema de càlcul estimatiu que utilitzen les companyies elèctriques.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article