Augmenta el consum de medicaments per a fer dormir els nens


La Consellera de Salut, Marina Geli, ha criticat l'automedicació i ha alertat de l'augment del consum de medicaments per dormir entre els nens catalans. Geli ha recordat que l'enquesta de salut infantil publicada fa uns dies, ha mostrat que el 97% dels nens catalans tenen bona salut però també ha evidenciat un consum exagerat de medicaments.

La Consellera, en unes declaracions que recull el Diari de Girona, explica que per aquest fet "no culpa a ningú",  i l'alerta més important de l'estudi, que indica un augment important de medicaments per a fer dormir els nens, s'esta analitzant pel departament de Salut  conjuntament amb la Societat Catalana de Pediatria.

L'enquesta es refereix a dades de 2006 i es va fer pública la setmana passada. Entre d'altres, el document  tracta dels hàbits alimentaris de la població entre 7 i 14 anys, i ofereix dades comparatives com que el 85,8% dels nens enquestats tenen un pes normal, el 7,8% tenen sobrepès i el 6,4% són obesos.

Quant a les vacunes contra el càncer de coll d'úter, Geli ha donat un missatge de tranquil.litat, després de l'hospitalització per convulsions de dues noies a València, un cop van ser vacunades. La Consellera va explicar que l'Agència Europea del Medicament i l'Agència Espanyola del Medicament recolzen la continuïtat de les vacunacions. Ha recalcat que "ningú ha determinat encara que el problema vingui de les vacunes d'aquest lot sinó, segurament, de la suma de coincidències".

Segons dades de Salut, a Catalunya han arribat un total de 7.285 dosis del lot immobilitzat, que ara esta sota investigació. Geli ha advertit que les possibles conseqüències apareixen només minuts després que ha estat administrada la vacuna, i que no s'ha registrat cap cas de reaccions similars al Principat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article