El Mobile World Congress vol desmarcar de la crisi al sector de la telefonia mòbil


El Mobile World Congress que comença avui a Barcelona guanya metres expositius, passant a ocupar tot l'espai de Fira de Barcelona a Montjuïc però es preveu que tindrà un 10% menys de visitants.

El Congrés que s'allarga fins el dijous 19, comptarà amb representants de 218 països que aportaran les darreres novetats del sector i el futur en l'actual conjuntura econòmica. En total 34 empreses catalanes, tres menys que al 2008, seran presents al certamen, 21 de les quals hi assistiran gràcies a la participació de l'agència de suport a l'empresa ACC1Ó. El Pavelló Català, impulsat per la Generalitat, comptarà amb 8 d'aquestes companyies, la resta disposarà d'un espai al recinte "Innovation Marketplace". 

Uns quatre mil milions d'usuaris a tot el món confirmen, segons el responsable de la fira, John Hoffman, que el sector encara té camí per créixer i confia que ajudarà a sortir de la crisi tal com esta passat a la Xina i l'Índia.


El lema del congrés d'enguany -organitzat per GSMA, el grup comercial global per a la indústria de las telecomunicacions mòbils- és 'Pensar endavant' ja que es vol utilitzar la indústria de la telefonia mòbil per sortir de la crisi econòmica. En total, estan previstes al voltant de 360 conferències i taules rodones entre els que hi ha els consellers delegats d'empreses de telefonia mòbil, d'Internet o de xarxes socials.

El Mobile World Congress comptarà amb la presència de 34 empreses catalanes, tres menys que en l'edició de 2008, de les quals 21 assistiran a l'esdeveniment de la mà de l'agència de suport a l'empresa ACC1Ó, i 13 aniran de forma autònoma. D'aquestes 21 companyies, vuit estaran al Pavelló Català, impulsat per la Generalitat de Catalunya, mentre que la resta disposaran d'un espai gratuït al recinte 'Innovation Marketplace'.
Al congrés hi participaran gairebé 400 conferenciants, la meitat dels quals són consellers delegats de les principals companyies del món.

Entre les participacions més destacades s'hi compta les de Steve Ballmer, conseller delegat de Microsoft; Chris DeWolfe, conseller delegat i cofundador de MySpace; César Alierta, president executiu de Telefónica; Vittorio Colao, director executiu de Vodafone, i representants de les companyies AT&T, Nokia, NTT DOCOMO, Telenor i Verizon Communications.

Kevin Spacey, a Barcelona

Els responsables de l'organització del congrés han anunciat que l'oscaritzat Kevin Spacey pronunciarà una conferència magistral al Mobile World Congress, a més de presentar el Festival Cinematogràfic de Curts MOFILM dins el marc del congrés, en el qual s'escollirà el premi al millor curtmetratge de 5 minuts.

Altres novetats del congrés seran els nous reptes que es plantegen al voltant de les possibilitats dels sectors de les finances i de l'espectacle a través del mòbil.

Una altra de les sorpreses és la realització, per primer any, d'un concurs per premiar entre els assistents al congrés el millor anunci personal de trenta segons. El guanyador rebrà el nou model de Chevrolet.

La web de l'ajuntament de Barcelona informa de les alteracions del trànsit amb motiu de l'organització del certamen



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article