La Generalitat i Microsoft impulsen la creació de continguts digitals en català per a l’escola


La Generalitat i Microsoft han signat un acord de col.laboració  per a la creació de continguts digitals destinats a les escoles. A partir d'aquest conveni es posarà en marxa una experiència pilot de dotació d'ordinadors amb pantalla tàctil (Tablet PCs), que començarà en un institut de Lleida i alumnes i professors podran fer un ús intensiu i personalitzat d’aquests ordinadors. Igualment es fomentarà la comunicació entre els centres i les famílies a través de l’ús de serveis on line en català, fomentant, per exemple, la creació de comunitats virtuals. Per això comptarà amb la plataaforma Live@Edu de Microsoft que oferirà de franc comptes de correu personalitzats i en català.

El president de la Generalitat, José Montilla i Steve Ballmer, president i CEO de Microsoft, han rubricat l’acord al Palau de la Generalitat, en un acte que també ha comptat amb la presència del conseller d’Educació, Ernest Maragall, i la directora general de Microsoft Ibérica, María Garaña.

L’acord preveu la col·laboració amb el Departament d’Educació i la indústria editorial per promoure continguts educatius digitals en català que s’adeqüin als
temaris dels diferents cursos educatius. L’objectiu és que puguin ser emprats habitualment com a material d’ús a les aules per seguir el currículum de cada
assignatura.

Microsoft oferirà les seves plataformes, tecnologies i serveis per contribuir a la generació d’aquests materials digitals. Els continguts creats no estaran lligats a
cap plataforma tecnològica i, per tant, es podran utilitzar amb els diferents sistemes operatius amb què ja compti cada centre educatiu.

L’acord preveu que Microsoft facilitarà al Departament d’Educació l’accés a tecnologies creades per l’empresa que puguin ser d’utilitat per als centres educatius, abans que aquestes tecnologies s’anunciïn públicament. Igualment, i amb caràcter general, Microsoft posarà a disposició d’Educació recursos en català per promoure la competència digital.

El Govern de la Generalitat i Microsoft estudiaran també l’aplicació al sistema educatiu català d’iniciatives de conscienciació sobre la importància de la propietat intel·lectual a la nostra societat desenvolupades amb èxit en altres comunitats sota el paraigua del programa “Educar per a Crear”. La firma de software també col·laborarà amb la Generalitat oferint tecnologia, assessoria i suport en infraestructures digitals al Departament de Educació.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article