Spanair vendrà accions a partir de 200 euros


El president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, ha anunciat que Spanair farà una "venda d'accions popular" a partir de 200 a 400 euros. Es tracta d'una ampliació de capital a través d'obligacions, segons va explicar ahir en el decurs d'una taula rodona sobre la nova terminal T-1 del Prat, organitzada per Esade.

Gaspart va defensar que l'aerolínia "buscarà la seva rendibilitat per sobre de tot" i intentarà "guanyar diners com més aviat millor", encara que no ha descartat que això pugui beneficiar l'aeroport del Prat, i els de Girona, Reus (Baix Camp) i Lleida-Alguaire que a la tardor podria estar ja en funcionament.

L'hoteler va remarcar, segons recull Europa Press, que el 80% dels viatgers que arriben a Barcelona ho fan en avió, pel considera "més que justificat l'esforç per aconseguir aquesta companyia".

Gaspart va explicar que la compra del 80,1% de Spanair ha estat una operació empresarial amb molts petits inversors catalans i espanyols, desmentint així que hi hagi diners públics directes a la companyia. En aquest sentit va subratllar que la col·laboració institucional pot ser econòmica, com el cas de Turisme de Barcelona, o d'"acompanyament" en el procés, com va passar amb Spanair.

Per la seva banda, el director general de Ports, Transports i Costes de la Generalitat, Oriol Balaguer, participant també de la taula rodona, va destacar "l'impuls del Govern a la iniciativa empresarial", de qui va reconeixer la seva valentia per comprar una aerolínia amb pèrdues en un context de crisi econòmica.

Sobre el debat de la participació estatal en companyies aèries, ha posat com a exemple que la Sepi té el 5% d'Iberia, mentre que el 50% de SAS està en mans dels estats noruec, suec i danès, i el 18% d'Air France-KLM també és públic.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article