Avui, primera cassolada contra la banca


Avalot - Joves d'Ugt de Catalunya ha convocat per avui la primera d'un seguit de cassolades a les 10 de la nit, a través de les quals els ciutadans podran mostrar la seva indignació "contra el cinisme" que mostra la banca espanyola. El sindicat commina  a que les famílies i empreses facin sentir el seu malestar i exigeixin a "la banca que assumeixi la seva responsabilitat i deixi de contribuir a l'agreujament de la situació creada".

Avalot argumenta que la banca espanyola ha rebut 150.000 milions d'euros en forma d'avals del Govern: aquesta mesura, la primera i més urgent que pren el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, "fa servir els nostres impostos per a apuntalar el sistema financer" critica el sindicat. Els bancs han acceptat els avals, però ara es neguen a donar crèdits a famílies i empreses. Mentre els seus beneficis continuen sent multimilionaris.

El missatge de la cassolada vol plantejar que si els impostos dels ciutadans "serveixen per protegir els seus beneficis, també han de servir per dinamitzar l'economia".

Per a dur a terme la campanya el sindicat ha creat el bloc www.elsnostrescalers.org i, entre d'altes, trobareu la informació del calendari de "cassolades" previstes. De moment, es repetiran el 26 de febrer i el 5 de març, a la mateixa hora.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article