Una ONG acusa IBM, Microsoft, Dell, Lenovo i Hewlett-Packard d'explotació laboral a la Xina


L'ONG National Labor Comittee (NLC) ha acusat a les multinacionals informàtiques IBM, Microsoft, Dell, Lenovo i Hewlett-Packard de produir part dels seus teclats i impressores en una fàbrica del sud de la província de Canton (Xina) on els empleats treballen en condicions que ratllen l'esclavitud.

Efe recull la informació que publica Shanghai Daily, des d'on les cinc grans marques informàtiques asseguren que no tenen cap contacte amb la fàbrica Meitai Plastics & Electronics i que és subcontractada per un intermediari. A l'empresa en qüestió hi treballen 2.000 persones, la majoria dones joves, durant 80,5 hores setmanals, 40 de les quals de treball forçós, un "388% més del que permet la normativa xinesa".

NLC publica a la seva web (www.nlcnet.org) sota el títol de "Misèria d'alta tecnologia a la Xina", explica que la remuneració és de 0,51 euros l'hora i que els treballadors no compten amb assegurança sanitària, ni tenen dret a la baixa per malaltia ni per maternitat. Eslògans com "estima l'empresa tant com casa teva" i "vigila activament els altres", es repeteixen en moments clau de la jornada. Cada treballadors manipula uns 500 teclats l'hora, es tracta de col.locar una determinada peça 3.250 vegades l'hora.
 
NLC explica des de la seva web, que aquesta no és la primera vegada que denuncia companyies internacionals per aquesta situació. Abans ha pressionat la marca de roba Gap, la distribuïdora Wal-Mart o Walt Disney per a fer-los "obrir els ulls".

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article