Els barcelonins ja disposen de "Finestreta única" per a temes d'habitatge

Cada districte de la ciutat ja compta amb una Oficina de l'Habitatge


Barcelona ja disposa d'un registre de sol.licitants d'habitatge, de manera que unificarà tots els tràmits relacionats amb l'adjudicació i transmissió de l'habitatge. Els inscrits tindran l'opció, durant 3 anys, de poder participar en qualsevol de les promocions d'habitatge protegit que es facin a la ciutat .

Aquestes oficines treballaran sobre 4 línies de serveis bàsics, com són l'accés a l'habitatge protegit i social, els ajuts a la rehabilitació, els ajuts al lloguer i borses d'habitatge jove i el suport a problemàtiques vinculades a l'habitatge privat. També contempla l'oferiment d'informació i assessorament en casos com l'assetjament immobiliari.

El Registre, que s'ha posat en marxa aquest febrer, vol ser un inventari públic informatitzat .

Com inscriure's al Registre

La sol·licitud es pot formalitzar a través de la pàgina web del Registre, trucant al telèfon d'informació 010 o en qualsevol Oficina de l'Habitatge de la ciutat, prèvia sol·licitud al 010 o via web.

No hi ha terminis per a la inscripció, ni tampoc es tindrà en compte l'antiguitat ni l'ordre d'inscripció a l'hora d'adjudicar habitatges. La vigència de la inscripció és de 3 anys.

Els requisits: Residir i estar empadronat a la ciutat, que cap membre de la família sigui propietari d'un habitatge, i no superar els ingressos que marca la normativa.

La selecció serà mitjançant sorteig.

Accés per a tots els segments de la població

A més, facilitarà l'accés a l'habitatge a tots els segments de la població com, per exemple, la gent gran, a més de cobrir aquells casos tipificats com emergències socials, i es crearà el fons d'habitatge social, que estarà integrat per immobles procedents del 5% de tots els habitatges de lloguer de nova construcció i d'altres en propietat de l'Administració, cedits, etcètera.

En aquests dos casos, el procés d'adjudicació es farà mitjançant un barem de puntuació entre els inscrits del Registre, mentre que en els habitatges per a emergències socials l'adjudicació serà directa al sol·licitant que compleixi els requisits establerts.

  Llistat de la Xarxa d'Oficines de l'Habitatge 

Més informació: Consorci de l'Habitatge de Barcelona





Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article