El Pla de Rodalies finalment s'aprova


El consell de Ministre finalment ha aprovat avui el Pla de Rodalies que invertirà 4.000 milions en la xarxa catalana fins al 2015. Aquest pla s'havia d'haver presentat al novembre, però en aquell moment només es va aprovar el de Madrid. La modernització de la xarxa és un dels requisits del govern català per a assumir-ne la competència. L'executiu català ha declarat que el Pla compta amb el seu vist i plau “en més d’un 90 per cent”.

Per la seva banda, els agents socials es mostren satisfets per aquest pas, tot i que demanen que es posi l'accent en els serveis ferroviaris en un futur immediat, més que en grans infraestructures a llarg termini. El sindicat CCOO, lamenta que el govern de la Generalitat no ha tingut en compte a les organitzacions socials en aquest procés de negociació amb l'Estat i espera  que s'hagin tingut en compte les demandes que fa temps ve fent.

El sindicat accepta que és cert que existeixen obres necessàries i que milloraran la capacitat, fiabilitat i rapidesa del servei, com el desdoblament de vies, els salts de moltó, la millora de la senyalització, la millora de l’accessibilitat, però cal que els serveis de proximitat millorin i quant abans millor.

El Pla inclou la incorporació de doble via a la xarxa que uneix els 79 municipis que la configuren i que dóna servei a més de 4 milions de ciutadans. La inversió inclou un augment de la capacitat dels trens, l'ampliació de totes les estacions fins als 200 metres de via, i la reducció de temps de trajecte.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article