Caixa Catalunya busca afrontar la crisi amb una emissió de participacions entre els seus clients


L'entitat catalana es vol desmarcar del procés de fusions que s'ha iniciat en el sector i ha anunciat que en breu llançarà una emissió de participacions preferents per un import de 250 milions, ampliable a 400. La iniciativa va dirigida als clients de la xarxa de sucursals amb rendibilitat que computen com a recursos propis i augmenten el Tier 1 (l'índex de solvència que s'utilitza a Europa).  L'entitat vol amb aquesta emissió augmentar punts d'aquest rànquing davant de l'augment de morositat.

Fins a la data diverses entitats han fet passes en aquest sentit. És el cas de la valenciana Bancaixa o Banc Sabadell i BBVA.

Caixa Catalunya pateix actualment un dels índex de morositat més alts del sector, segons explica ElEconomista. Els impagats arriben ja fins el 5,28% dels crèdits i la xifra s'ha multiplicat per cinc en el darrer any. Aquesta xifra ha afeblit el seu fons de dotacions que cobreix només fins un 56,7% dels riscos d'insolvències futures. El Banc d'Espanya considera com a mínim acceptable el 50%.

Per altra banda, l'entitat fa actuacions destinades a millorar la seva posició a través de donar l'opció de compra de part dels seus immobles -part de les seves sucursals són en venda-, a través de les quals preveu ingressar al voltant de 500 milions d'euros. Fa uns mesos ja va vendre la seva participació a Abertis i ara es vol desprendre de les participacions que té a Repsol YPF.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article