Els compradors d'immobles hauran de justificar la diferència entre import escripturat i valor de mercat

L'actuació va dirigida a les operacions fetes els darrers 4 anys que no arribin a un barem mínim


L'Agència Tributària Catalana, que va entrar en funcionament el gener de 2008, ha començat a enviar cartes als compradors d'immobles que han fet l'operació durant els darrers 4 anys per reclamar-los que justifiquin l'import escripturat en els casos en que se situa per sota d'un barem estipulat. Un barem relacionat amb els marges del valor del mercat.

En la carta, l'Agència dóna quinze dies perquè el contribuent justifiqui el desequilibri entre el valor escripturat i el valor cadastral. O bé, si l'escripturació és inferior al 80% del valor establert en la taxació que exigia l'entitat financera, en el cas d'haver contractat una hipoteca.

Segons fonts de l'ATC consultades per Expansión, la base imposable es correspon amb el valor de mercat, independentment del preu pagat pel comprador.

Els ingressos que té l'ATC en concepte de compravendes han experimentat una davallada espectacular pel que l'organisme es dedica ara a fer comprovacions de valors de les antigues operacions de compravenda d'immobles realitzats els darrers quatre anys.

Si el contribuent no pot justificar el per què del desfase entre els valors, l'agència inicia un procés administratiu que finalitzarà amb un impost afegit per l'operació en base a la diferència entre el preu escripturat i el que corresponia sobre els barems de mercat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article