Els "Afectats per la Hipoteca" s'organitzen


En assemblees impulsades per entitats com Vdevivienda i amb el suport d'organitzacions com els advocats Col.lectiu Ronda, s'ha constituït aquest cap de setmana el grup d'"Afectats per la Hipoteca". L'objectiu és unir forces per "instar els bancs a negociar i assumir la seva responsabilitat en la situació". Un camí per a trobar solucions conjuntes entre "els afectats" i compartir recursos (com per exemple, els advocats). L'entitat també preveu establir xarxes de recolzament i l'impuls de mobilitzacions per a procurar que no es vulneri un dret bàsic com és el de l'habitatge.

Des del seu blog, el col.lectiu denuncia que els governs realitzen injeccions milionàries a les entitats financeres que se sustenten en diner públic, justament ajuts econòmics destinats als"causants de la situació actual", lamenten. Una situació que contrasta amb les "tímides" mesures que ha pres el govern central per a pal.liar l'endeutament de les famílies. Propostes que no impliquen en cap cas una reducció del deute pendent sino un ajornament. Per tant, caldrà sumar al deute hipotecari els interessos acumulats durant els dos anys de "moratòria".

El col.lectiu denuncia que la moratòria de dos anys de la hipoteca proposada pel govern central "només és una ajuda per als bancs, perquè poden voluntàriament acollir-se a aquesta mesura, ja que els usuaris no ho poden exigir".

Aquí podeu consultar la web

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article