El gust per la verdura i els postres dolços depèn de l'aprenentatge
La revista britànica Journal of Physiology and Behavior ha publicat un estudi en el que fa palès l'alt grau d'influència genètica en els gustos per determinats aliments com la carn o el peix. En canvi, la tria de postres dolços o de verdura són producte de l'aprenentatge, aliments que els nens valoren i accepten en funció dels hàbits de cada casa, del col.legi, etc.
Per l'estudi, els científics van fer un seguiment dels gustos de 103 parelles de bessons idèntics (univitelins), entre 4 i 5 anys, i 111 parelles de bessons, nascuts del mateix part però sense coincidència física (bivitelins). Els resultats van indicar que els bessons idèntics mostraven les mateixes preferències quant a consum de carn o peix, però no per la resta d'aliments, verdures, dolços, farines, on mostraven diferents apetències. Els bessons bivitelins, en canvi, tampoc coincidien ni en el gust per la carn o el peix. Font:directoalpaladar.com
Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari