American Express pagarà perquè determinats clients cancel.lin la seva targeta

L'entitat pagarà 233 euros als titulars de targeta que la vulguin cancel.lar i pagar el seu deute abans de l'abril


La portaveu d'Amex, proveïdor del servei de targeta de crèdit American Express, ho explicava ahir a BBCnews. Pagarà 233 euros als clients que acceptin cancel.lar la seva targeta de crèdit i pagar el que deuen abans de finals d'abril. La possibilitat s'està oferint a un nombre reduït de clients a EUA que tenen un saldo considerable però que registren poca activitat de consum.

Si només fa dos anys les entitats financeres feien mans i mànigues per captar nous titulars de targetes de crèdit, la nova situació econòmica ha fet virar l'estratègia en direcció contrària. En el cas d'Amex la morositat en els pagaments de targetes de crèdit ha augmentat més del que els analistes preveien. L'entitat ho atribueix al creixement de l'atur i al deteriorament de l'economia en general.

L'estratègia que ha iniciat la companyia contempla el pagament de 300 dòlars (uns 233 euros) als que s'apuntin a l'oferta per la cancel.lació de la targeta de manera voluntària. El pla contempla que per acceptar el pla els clients haurien de liquidar també tot el deute del compte abans de finals d'abril. Només en aquest cas rebrien la quantitat promesa.

Molly Faust, portaveu d'Amex, explica que l'empresa vol treballar amb la clientela per a administrar deutes complicats i oferir fórmules per a minimitzar-los. En general, afegeix, American Express té "clientela exclusiva que en condicions normals no estaria tan afectada per crisis econòmiques".

Els analistes comenten que l'expansió de targetes de crèdit a un cercle més ampli de clients és el que ha portat American Express a les dificultats actuals. De moment, apart de l'estratègia anunciada, Amex esta reduint línies de crèdit i "s'esforça menys en captar nous clients".


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article