Comencen les obres del primer carril bus en els accessos a Barcelona

Afecta un tram de la C58, en projecte resten pendents el de Montgat (C31), Molins de Rei (C23) i Castelldefels (C245)


Les obres del carril bus-VAO de la C-58 han començat aquesta setmana. Segons la planificació prevista, el termini d’execució serà de tres anys, durant els quals s’intentarà mantenir el sis carrils de la circulació evitant talls de trànsit. Es tracta del primer carril bus d’aquestes característiques que impulsa el Govern català a les entrades i sortides de Barcelona. Coincideix amb que aquest és el tram de la C-58 que registra la IMD (intensitat mitjana diària) més alta de tot Catalunya, superior als 150.000 vehicles diaris.

El projecte contempla la construcció de dos carrils segregats d’ús exclusiu per a autobusos i vehicles d’alta ocupació al mig de l’autopista C-58 i en l’enllaç amb la C-33, en el tram comprès entre Ripollet i l’avinguda Meridiana de Barcelona.

Mantenir els 6 carrils oberts al trànsit

El projecta es vol materialitzar intentant minimitzar les possibles afectacions sobre el trànsit, sense que calgui fer talls i mantenir oberts els sis carrils de circulació (tres per sentit). El carril bus-VAO segregat s’inclou dins les actuacions proposades pel Pla d’infraestructures de transport de Catalunya (PITC) 2006-2026, elaborat pel DPTOP, que té com a objectiu reduir la mobilitat interurbana en vehicle privat i, en tot cas, augmentar-ne l'ocupació, i alhora, afavorir el creixement i l’ús del transport públic per contribuir a una mobilitat cada cop més sostenible.

En aquest sentit, el carril bus-VAO de la C-58 es convertirà en el primer que s’inicia dels diversos que està impulsant el DPTOP. En concret, el Departament té en marxa la creació de diversos carrils a l’entrada i sortida de Barcelona com aquest:

Un carril bus d’entrada a la C-31, des Montgat a Barcelona, del qual en aquests moments s’està finalitzant el projecte; el de la B-23, entre Molins de Rei i la Diagonal, del qual el Ministeri Foment n’ultima l’estudi informatiu i la plataforma reservada per a bus de la carretera C-245, Bus Baix, entre Castelldefels i Cornellà, que en les properes setmanes sortirà a informació pública.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article