Els pneumòlegs a favor de la prohibició absoluta de fumar en espais públics


"Aprofundir en la protecció del fumador passiu és una qüestió de salut pública, bé siguin treballadors com clients" així es manifestava Juan Antonio Riesco, coordinador de l'Àrea de Tabaquisme del SEPAR, i recordava que el tabaquisme passiu provoca 5.000 morts l'any. La Societat de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) ha volgut fer costat així al Ministeri de Sanitat en les seves propostes d'ampliar la llei antitabac i destaca que ja són 8 els països de la UE que tenen vigent la prohibició de fumar en llocs públics.

Protegir del fum del tabac als nens, que tenen els pulmons en ple desenvolupament,  i també als treballadors del sector de l'hostaleria i l'oci que veuen vulnerats els seus drets a la salut laboral són punts de pes per a tirar endavant el desenvolupament de l'actual llei antitabac, segons explicava a Europa Press. La incoherència també clama modificació des del moment en què més de 800.000 treballadors de locals públics estan exposats al fum del tabac quan la llei prohibeix fumar en el lloc de treball.

L'entitat va recordar que, a pesar de la valoració positiva de l'aplicació de la llei antitabac, vigent des de 2006, gràcies a la qual s'ha reduït un terç el consum de tabac en espais públics, d'altres dades criden l'atenció, com és la reducció de l'edat d'inici a l'hàbit del tabac, que ara ja és als 13 anys.

La Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat (CUS), per la seva banda, es mostra totalment d'acord amb la iniciativa ministerial i justifica l'ampliació de la llei en el sentit que, tot i creure que cal educar en hàbits saludables, "també es fa evident que sense imposicions no aconseguim avançar tant com cal en matèria de salut pública".



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article