Brussel.les es prepara per encarir els aranzels del biodiesel provinent dels EUA


La Unió Europea es prepara per a fer front amb aranzels "anti-dumping" a les importacions de bio-diesel des dels Estats Units. Els fabricants nordamericans d'aquest combustible són sospitosos d'haver rebut subvencions de manera deslleial en les seves exportacions, segons recull Yahoonews. Davant de la situació, representants dels 27 es reuniran avui dimarts per emetre un pronunciament sobre la proposta aranzelària de la CE.


La ràpida actuació de Brussel.les respon a la queixa de fabricants europeus de biodiesel que denuncien les pràctiques dels competidors nordamericans vinculades al "dumping" mitjançant subvencions en forma de crèdits impositius o ajuts directes a la producció.

L'Agència AFP es fa ressò de fonst diplomàtics que han explicat  com els fabricants nordamericans importen biodiesel del Brasil per després barrejar-lo amb producció pròpia i així ser aspirants als crèdits i ajuts governamentals.

La decisió del comitè europeu que s'ha de reunir avui serà de gran transcendència per als fabricants de la UE ja que el biodiesel representa fins un 80% de la producció de biocombustibles a la comunitat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article