La CE i el sector del petit comerç llancen el Fòrum de la Venda al Detall

Una eina que pretén promocionar el comerç sostenible


La Comissió Europea i el sector del petit comerç llancen el Fòrum de la Venda al Detall amb l'intent de promoure uns esquemes de consum més viables des del punt de vista mediambiental. En la inauguració del fòrum, avui dimarts, han participat Stavros Dimas, comissari de Medi Ambient, Meglena Kuneva, responsable de la protecció dels consumidors i Feargal Quinn, president d'EuroCommerce. L'acte ha comptat també amb la participació de productors, consumidors i organitzacions de defensa del medi ambient. Amb aquesta iniciativa la comunitat pretén donar impuls a una producció i consum més sostenibles i gràcies a millorar els circuïts de distribució fer arribar als consumidors i usuaris les possibilitats que tenen de comprar productes ecològics.

Organitzacions de consumidors com Beuc, es mostren satisfets per la iniciativa, però dubten de la capacitat que té una mesura que neix com aquesta amb caràcter voluntari. "L'experiència ha demostrat que les iniciatives voluntàries només funcionen amb un sistema de vigilància fort i independent", comenta l'organització en un comunicat.

Els promotors del Fòrum asseguren que contribuirà a una millor difusió del consum i la producció sostenibles, i a una modernització dels circuïts de distribució, a més d'aprofundir en els diferents usos dels productes ecològics.

"Si volem que els consumidors trien la compra "verda" se'ls ha de facilitar l'accés, han de tenir una informació justa i clara sobre els productes i hem de procurar que aquests productes no siguin un luxe a causa dels alts preus. Els comerciants europeus estan en primera línia per ajudar-nos a trobar com fer possibles aquests objectius", ha dit kuneva en la presentació del Fòrum, "són ells els que a través del contacte quotidià amb els consumidors poden influir directament en el que acabarà triant.

La promoció de bones pràctiques, afavorir el consum sostenible i eliminar obstacles per a accedir-hi, són la base per treballar. El Fòrum vol ser punt de contacte entre els diferents sectors i afavorir el consum més respectuós. En aquest àmbit no només es pensa en els productes alimentaris, sinó que vol abastar una gamma ampla d'àmbit de consum que va dels electrodomèstics o mobiliari fins als tèxtils.

Més informació: Retail Forum

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article