La UE fa campanya per igualar les retribucions salarials entre homes i dones

La web "Gender pay gap" informarà de les diferències de sou a Europa


La Comissió Europea ha donat el tret de sortida a una campanya per lluitar contra les diferències de retribució entre homes i dones. A tota la UE, les dones guanyen de mitjana un 17,4% menys que els homes. Per això, un concepte tan simple com "el mateix salari pel mateix treball" és el nucli de la campanya que s'ha posat en marxa en el context del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, per augmentar la sensibilitat cap a aquesta diferència de retribució.

Un dels elements de la campanya és l'edició d'un vídeo i una pàgina web, Gender pay gap, amb informació i dades sobre les diferències salarials a Europa i amb exemples de bones pràctiques per combatre aquest fenomen arreu de la UE.

En la presentació de la campanya el comissari d'Igualtat d'Oportunitats, Vladimír Špidla, ha demanat la implicació de tots per fer front al problema de les diferències salarials entre homes i dones. "La diferència de retribució entre dones y homes té moltes causes i exigeix solucions múltiples. Abordar aquest problema requereix una actuació a tots els nivell i un compromís de tots els implicats, de la patronal i els sindicats fina a les autoritats estatals i cadascun dels ciutadans", ha explicat el comissari, que ha afegit que la campanya de la Comissió "sensibilitzarà més la gent sobre perquè les dones a Europa encara guanyen menys que els homes i sobre el que podem fer al respecte".

Pel comissari d'Igualtat d'Oportunitats, l'actual context econòmic fa que "la igualtat entre homes i dones sigui més important que mai" perquè "només recollint el potencial de tots els nostres talents ens podrem enfrontar a la crisi".

L'informe 2009 sobre la igualtat entre homes i dones presentat ahir a Brussel.les, evidencia que el nivell d'ocupació de les dones esta augmentant de manera sostinguda en els darrers anys (un 58,3 % de les dones davant d' un 72,5 % dels homes), les dones encara treballen per hores amb més freqüència que els homes (un 31% davant d'un 7%) i la presència femenina predomina en els sectors amb salaris baixos (més del 40 % de les dones treballa en sanitat, educació, o administració pública on són el doble de plantilla que els homes). A pesar d'això, un 59% de les noves llicències universitàries pertanyen a dones.

Més informació: Campanya igualtat salarial

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article