Rodalies: Demanen un 20% de rebaixa de tarifes mentre durin les obres de modernització de la xarxa


Finalment, el govern central va anunciar el nou Pla de Rodalies que ha de millorar i modernitzar la xarxa, amb l'objectiu d'incrementar en un 60% el nombre de viatgers alhora que es vol reduir els temps de trajectes en un 20%. Però tot això serà, en tot cas, quan acabin les obres. Mentre tant, el sindicat UGT llança una proposta perquè l'usuari pagui el servei en funció del que rep i demana que les tarifes de Rodalies, no només no pugin, sinó que baixin un 20% fins que el servei que rebin els viatgers sigui de qualitat, eficaç i eficient. Situació que, ara per ara, no es dóna.

El sindicat recorda que al llarg dels últims 5 anys, tot i el desgavell de servei que han hagut de patir els usuaris els preus de Rodalies s'han apujat una mitjana del 24%, un 4,5% cada any, a la Zona 1.

Tenint en compte la rellevant la pèrdua de capacitat adquisitiva de l'usuari, degut a l'increment de preus, en especial el del transport, a més de la situació d'obres i retards als que s'haurà d'adaptar el viatger, els sindicat demana que es reconsiderin els augments de tarifes. Ugt de Catalunya adverteix que de continuar amb la tendència dels darrers anys el preu de Rodalies de Barcelona tindrà un increment que encara s'allunyarà més de la qualitat del servei ofert per la companyia. Així, doncs, el bitllet senzill podria augmentar fins 1,65 €  l'any 2015 o el bitllet mensual fins 38,10 € per a una zona.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article