Aquest diumenge es tornen a reunir els "Afectats per la Hipoteca"

Demanen que es modifiqui la normativa de manera que en lliurar l'habitatge el deute es consideri liquidat


El 8 de març és el dia assenyalat per la convocatòria de la segona assemblea del col.lectiu d'"afectats per la hipoteca" que el 22 de febrer passat va reunir més de 70 famílies a Barcelona per trobar solucions a mal tràngol pel que estan passant molts de titulars d'hipoteca. El col.lectiu lamenta que l'administració no esta proposant cap solució coherent, reconeix que les "persones hipotecades tenen una certa responsabilitat per haver signat un contracte que no poden mantenir però denuncien que els bancs tenen una responsabilitat igual o més gran" i se'ls ajuda. 

"Afectats per la Hipoteca" demana que s'aturin els desnonaments, tan de les famílies hipotecades com dels que els han avalat, fins que no s'hagi trobat alguna solució. Un altre dels seus requeriments és la regulació de l'execució de la hipoteca de manera que el deute quedi liquidat  en el moment en què el banc es queda amb l'habitatge, tal com passa a EUA i d'altres països de la UE. Consideren un abús bancari el fet que els afectats es vegin obligats a lliurar el pis i, "a més se li exigeixi el pagament de 20, 50 o 100 mil euros".

El col.lectiu demana també la conversió del parc d'habitatges hipotecats en parc públic de lloguer social. De manera que l'administració pugui adquirir als bancs els habitatges executats a un preu del que se'n dedueixin els percentatges del deute hipotecari. Una versió del que ja aplica el País Basc.

L'assemblea esta programada per demà 8 de març, a la Casa de la Solidaritat (c/Vistalegre,15 Barcelona)

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article