Un rodamón es promou a Internet


Un rodamón de Texas, als EEUU ha passat de demanar monedes als automobilistes de la ciutat de Houston a fer la seva col·lecta al món sencer a través d'una web desd'on ara demana donatius. Tim Edwards, un home de 37 anys que dorm als carrers de la capital petroliera dels Estats Units és el protagonista del lloc Pimp This Bum, una expressió similar a "mira't aquest gandul". El lloc, llançat aquesta setmana per Kevin Dolan i el seu fill Sean, és un experiment en línia que vol demostrar la capacitat d'Internet per vendre o publicitar-ho gairebé tot. A la pàgina d'Internet es dóna a conèixer part de la vida d'Edwards, dels seus gustos i els seus somnis i es demanen donacions a nom seu.

Els visitants del lloc poden comprar-li a Edwards gairebé qualsevol cosa, des d'un cafè o una hamburguesa, fins un parell de semestres a la universitat. Tots els donatius que s'obtinguin a través del lloc són per a Edwards, que també rep cent dòlars diaris dels creadors de la pàgina.

Els Dolan van explicar que a canvi d'això, ells obtenen publicitat per a "Ascendgence" la companyia especialitzada en comercialització "tàctica" de productes a Internet. L'empresa va ser fundada després que Kevin Dolan va perdre la seva feina en una companyia de programari. La idea és que si ells poden fer famós a un rodamón, ells també poden convertir qualsevol fet o persona en popular. Una habilitat que busquen demostrar per atreure clients al seu negoci. Fins ara, l'experiment dels Dolan ha resultat un èxit. El lloc ha rebut milers de visites des que es va llançar el 17 de febrer passat. Alguns visitants de la web han criticat els Dolan per considerar que amb tot plegat estan explotant Edwards. Tanmateix, Edwards diu no estar molest sinó ben al contrari.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article