L'acupuntura alleuja els símptomes dels al.lèrgics al pol.len


Els bons resultats que ha mostrat l'aplicació de l'acupuntura als trastorns del dolor crònic es podrien estendre ara al tractament de l'al.lèrgia al pol.len. Un estudi fet a partir de proves per les que han passat més de 5.000 pacients ha arribat a la conclusió que els que han rebut acupuntura en coordinació amb el tractament habitual, han obtingut resultats espectaculars i persistents en el temps.

Stephan Willich, investigador de la clínica universitària Charité de Berlin, assegura que l'estudi ha mostrat un alleugiment dels símptomes en un 80%, ajudant així a una millora notable de la qualitat de vida dels pacients. L'estudi ha estat publicat per la revista Annals of Allergy,Asthma and Immunology.

Els científics alemanys, després de constatar els resultats, volen seguir endavant amb la investigació per trobar els motius d'aquest afebliment dels símptomes després de l'aplicació d'acupuntura. Les pluges sostingudes durant la tardor i principis d'any fan que els metges vaticinin una primavera complicada pels afectats d'al.lèrgia al pol.len, temporada alta d'afectacions de la que tot just som a les portes.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article