La guerra de preus de les grans cadenes alimentàries deixa en evidència els marges abusius

Els principals sindicats agrícoles demanen una vegada més que l'administració intervingui


Les importants ofertes i promocions que han iniciat les grans cadenes de distribució evidencien els marges abusius amb que han treballat fins ara. Les principals organitzacions agrícoles de l'estat han demanat al govern central que intervingui per evitar que les grans cadenes tinguin marges en productes alimentaris que sovint multipliquen per cinc els preus en origen. Una pràctica que perjudica per igual al productor com al consumidor.

Segons els pagesos i ramaders, la guerra de preus iniciada per aquestes grans superfícies evidencia que el mercat és poc transparent. Segons representants de les organitzacions UPA, ASAJA i COAG, aquesta situació dóna la raó als que defensen que "el mercat esta controlat absolutament per la distribució".

Una altra evidència d'aquests elevats marges és que totes les cadenes han incrementat beneficis el 2008, malgrat la crisi econòmica. Pel que si ha servit la crisi, lamentava el portaveu d'ASAJA, és com a excusa perquè les cadenes continuin comprant barat al productor, agreujant encara més la seva situació.

Marques blanques

Els sindicats agrícoles, tal com va avaçar fa uns dies Unió de Pagesos, també han mostrat la seva preocupació per l'augment de les línies de productes de marca blanca, ja que amb això, aquestes cadenes obliguen també a la indústria a baixar preus, fet que també repercuteix en l'agricultor.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article