Les operadores espanyoles cobren el triple pels SMS en itinerància del que exigirà la UE

A partir de l'1 de juliol els SMS no podran excedir dels 11 cèntims


Els SMS enviats des de qualsevol país de la UE no podran superar els 11 cèntims a partir del proper 1 de juliol. Un límit que suposa a les companyies espanyoles que només podran cobrar una tercera part del que ara ingressen en aquest concepte. Quan un dels seus clients envia un missatge des d'algun dels estats de la UE, el preu de mitjana actual és de 35 cèntims per missatge. El Comitè d'Indústria, Recerca i Energia del Parlament Europeu va acordar aquest dilluns l'aplicació d'aquesta regulació però encara li resta l'aprovació del Consell de Ministres.

Tot i que aquesta regulació del preu dels SMS representa una important retallada, la principal organització de consumidors europeus, Beuc, es mostra decepcionada,  en general, per l'acord del Comitè ITRE. Molt especialment en tot el que es refereix a la informació que reben els usuaris, al que queda per definir dels preus de la itinerància de veu al detall i al termini de l'aplicació de la norma. Beuc commina als eurodiputats, davant de la proximitat de les eleccions al Parlament Europeu, que donin un senyal de fortalesa i mostrin la seva capacitat de negociació.

Navegar per Internet, enviar missatges, arxius i fotografies per telèfon mòbil o portàtil mentre viatgem per algun país d'Europa encara pot portar sorpreses desagradables materialitzades en enormes factures! A finals de 2008, la Comissió va publicar una proposta per fer front a la itinerància de SMS i ampliar la regulació d'itinerància de veu posant com a límit el 2013 per permetre que els consumidors de la comunitat es puguin beneficiar de preus raonables i una informació transparent sobre les tarifes.

Tot plegat s'havia de tractar en la sessió de dilluns i no ha estat així. Ara l'organització de consumidors Beuc demana als eurodiputats que tinguin present que també cal garantir als usuaris la informació de la despesa en euros que els costa la itinerància de dades i no només en els megabites que s'hagin transmès,perquè d'aquesta manera pugui triar si vol o no seguir endavant. Beuc també demana que el Consell torni a debatir la reducció dels preus al detall de la itinerància de veu gradualment fins el 2013 per a garantir-ne la reducció de les tarifes i que el 2013 s'acabi d'aplicar la totalitat del reglament.

Més Informació: BEUC
                              ElEconomista 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article