El Parlament Europeu demana identificació dels productes derivats d'animals alimentats amb OGM

L'eurocambra vol imprimir qualitat als aliments europeus modificant les normes de comercialització


El PE vol que la llet, la carn o els ous d'animals alimentats amb pinsos que integren organismes genèticament modificats (OGM) incorporin aquesta informació en l'etiquetatge.

Un informe consultiu aprovat per l'Eurocambra, planteja la promoció d'aliments de qualitat, a través de propostes com la possibilitat voluntària d'acreditar que un producte no conté transgènics per fer front a la competència de productes de països tercers. El document redactat per l'eurodiputada rumana Maria Petre, defensa una reforma de la legislació de manera que es promoguin els productes de qualitat davant de pressions com la de la gran distribució.

La proposta s'inclou en el Llibre Verd que la CE va presentar fa uns mesos i que aposta per ressaltar i promocionar l'alimentació de qualitat, com les denominacions d'origen o els productes de Comerç Just. En aquesta línia, fa uns dies informàvem de l'obligació d'indicar el país d'origen de l'oli d'oliva. Una altra de les propostes per imprimir qualitat al producte pot ser el "criat a l'aire lliure" en ous o pollastres.

Detallar en l'etiquetatge l'origen de les matèries primes o dels ingredients dels productes hauria de ser la norma, per això el Parlament Europeu demana que aquest criteri s'apliqui tan als productes de la comunitat com als de països tercers. La pressió que exerceixen països tercers a través de la competència amb els seus productes i les estratègies de la gran distribució fan cada dia més complicada la subsistència dels productors europeus.

En el mateix document, també es demana que se simplifiquin les normes de comercialització de manera que mentre es respectin les bases de seguretat alimentària, el producte pugui accedir al mercat a pesar de la seva estètica, forma o tamany.




Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article