El PE vol que la llet, la carn o els ous d'animals alimentats amb pinsos que integren organismes genèticament modificats (OGM) incorporin aquesta informació en l'etiquetatge.
Un informe consultiu aprovat per l'Eurocambra, planteja la promoció d'aliments de qualitat, a través de propostes com la possibilitat voluntària d'acreditar que un producte no conté transgènics per fer front a la competència de productes de països tercers. El document redactat per l'eurodiputada rumana Maria Petre, defensa una reforma de la legislació de manera que es promoguin els productes de qualitat davant de pressions com la de la gran distribució.
Detallar en l'etiquetatge l'origen de les matèries primes o dels ingredients dels productes hauria de ser la norma, per això el Parlament Europeu demana que aquest criteri s'apliqui tan als productes de la comunitat com als de països tercers. La pressió que exerceixen països tercers a través de la competència amb els seus productes i les estratègies de la gran distribució fan cada dia més complicada la subsistència dels productors europeus.
En el mateix document, també es demana que se simplifiquin les normes de comercialització de manera que mentre es respectin les bases de seguretat alimentària, el producte pugui accedir al mercat a pesar de la seva estètica, forma o tamany.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari