Un gram de sal menys cada dia és molt!


Només amb un gram de sal que restem a la dieta diària es podrien estalviar fins a 250.000 nous casos de malalties coronàries i 800.000 morts en una dècada, segons un estudi de la Universitat de Califòrnia.  Els investigadors mostren com reduir 3 grams  diaris del nostre consum de sal implicaria un 6% menys de casos de malalties cardíaques, un 8% menys d'infarts i un 3% menys de morts.

La majoria de la sal que consumim diàriament prové dels aliments preparats i empaquetats, pel que els resultats de l'estudi evidencien la necessitat de canvis en la regulació industrial dels aliments precuinats i recomana la necessitat d'accions voluntàries per part de la indústria de l'alimentació per aconseguir millores en la salut cardiovascular en general.

L'excés de sal en la dieta pot provocar edemes -retenció de líquids- que deriven en la hipertensió, una alteració de la salut que afecta a la majoria de persones de més de 50 anys. A la llarga la hipertensió produeix problemes de circulació i augmenta els casos de malalties cardiovasculars.

Els investigadors van utilitzar un model per calcular l'impacte que produiria una reducció immediata del consum de sal en grams en la incidència de la malaltia cardiovascular entre 2010 i 2020. El resultat de la projecció suggereix que es podrien salvar més de 800.000 vides arreu del planeta per cada gram de sal que es redueixi. Si la reducció fos de 6 grams diaris es produirien, segons el científics, 1,4 milions menys de malalties cardíaques en aquesta dècada.

Més informació AZprensa

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article