Només amb un gram de sal que restem a la dieta diària es podrien estalviar fins a 250.000 nous casos de malalties coronàries i 800.000 morts en una dècada, segons un estudi de la Universitat de Califòrnia. Els investigadors mostren com reduir 3 grams diaris del nostre consum de sal implicaria un 6% menys de casos de malalties cardíaques, un 8% menys d'infarts i un 3% menys de morts.
La majoria de la sal que consumim diàriament prové dels aliments preparats i empaquetats, pel que els resultats de l'estudi evidencien la necessitat de canvis en la regulació industrial dels aliments precuinats i recomana la necessitat d'accions voluntàries per part de la indústria de l'alimentació per aconseguir millores en la salut cardiovascular en general.
Els investigadors van utilitzar un model per calcular l'impacte que produiria una reducció immediata del consum de sal en grams en la incidència de la malaltia cardiovascular entre 2010 i 2020. El resultat de la projecció suggereix que es podrien salvar més de 800.000 vides arreu del planeta per cada gram de sal que es redueixi. Si la reducció fos de 6 grams diaris es produirien, segons el científics, 1,4 milions menys de malalties cardíaques en aquesta dècada.
Més informació AZprensa
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari