Plantar cara a la crisi uneix milers de manifestants a Barcelona


Més de 50.000 persones, segons els organitzadors i 12.000 segons la Guàrdia Urbana es van manifestar aquest dissabte pel centre de Barcelona. Amb el lema "Plantem cara a la crisi" els participants van ser convocats pels sindicats CCOO i UGT i un centenar d'entitats culturals i socials catalanes, entre les quals les principals organitzacions de consumidors, Omnium Cultural o la Plataforma pel Dret a Decidir.

La mobilització ha volgut fer palès el malestar per les mesures que han posat en marxa els governs espanyol i català, unes mesures que consideren "insuficients" per afrontar la situació.

Els convocants han acusat en un manifest la insuficiència de les mesures que s'han pres des de l'administració, a més d'haver "arribat amb retard". Els sindicats lamenten que davant la precària situació econòmica s'hagin sentit massa sovint veus que aposten per la necessitat de congelar sous i més acomiadaments. Les organitzacions sindicals recorden que "aquesta crisi no l'han provocat els treballadors" i tampoc no l'han d'acabar pagant ells. En canvi, retreuen al govern la "passivitat" a l'hora de demanar compensacions als responsables de la crisi


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article