Prop d'un 75% del professorat s'adhereix a la vaga de dijous, segons un sondeig de CCOO

El sindicat assegura que el Conseller menteix quan anuncia que hi ha una negociació amb els convocants de la vaga


El sindicat CCOO ha fet una consulta sobre la intenció de fer vaga aquest dijous 19 de març. De les 13.170 persones consultades durant les quatre últimes setmanes, s'han mostrat a favor de les aturades el 74%, mentre que un 23% estan en contra.
Avui el sindicat ha emès un comunicat en el que assegura que no existeix cap tipus de negociació amb el Departament ja que el sindicat no ha rebut cap trucada, ni convocatòria de reunió. Tot el contrari del que ha anunciat el Conseller Maragall als mitjans de comunicació.

CCOO reitera que la política del conseller Maragall posa en perill greu l’educació de Catalunya, en no assegurar l’escolaritat en les condicions estàndards per al curs que ve i en potenciar a través de la LEC la desestructuració del servei públic i les pràctiques de subcontractació en l’educació.

La consulta dirigida a l’ensenyament públic ha estat penjada a la web durant un mes i ha estat contestada per 13170 persones, de les quals un 54% són afiliades a CCOO.

Només un 3% de les persones no es defineixen sobre la proposta de vaga. Les respostes afirmatives són un 74%.
La major disposició a fer vaga es troba entre el col•lectiu interí i substitut, on arriba al 89%, cosa que és comprensible ja que és el col•lectiu amb l’expectativa laboral menys favorable. Així mateix s’observa una major concentració de persones favorables a fer vaga en les comarques on el creixement demogràfic provoca més problemes de massificació escolar. Així es troben les comarques de Tarragona, El Vallès Occidental i el Baix Llobregat.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article