Facua denuncia 48 marques de sabates "tòxiques"


L'Associació de consumidors FACUA-Consumidors en Acció ha informat avui de nous models de sabates que han estat inclosos a la xarxa d'alerta com a marques de calçat tòxic per la seva contaminació amb dimetilfumarat. Es tracta de productes que s'han de retirar del mercat davant del perill per a la salut d'aquesta fungicida. En aquest sentit, FACUA aconsella als usuaris que hagin sofert danys per l'ús d'aquest calçat tòxic que reclamin indemnitzacions a les marques.

Si un producte està impregnat de dimetilfumarat pot presentar "un risc greu per a la salut", segons ha alertat el Ministeri de Sanitat i Consum, ja que és una substància "nociva per contacte amb la pell", "irritant", que pot causar "lesions oculars greus" i, fins i tot, en concentracions molt baixes pot produir "lesions al·lèrgiques".

Podeu consultar la llista complerta de marques al web de Facua

Per la seva part, les autoritats de Consum franceses han indicat que l'ús d'aquesta substància com a biocida pot causar irritacions i al·lèrgies a certes persones, provocant picor, enrogiment de la pell, erupcions, cremades, èczema i en alguns casos, dolors articulars. Així mateix, assenyalen que el contacte amb el dimetilfumarat, combinat amb determinades patologies, pot provocar trastorns respiratoris aguts o crònics. L'associació lamenta una vegada més que l'Institut Nacional del Consum (INC) i la immensa majoria de les marques afectades continuïn sense desenvolupar campanyes d'informació per donar a conèixer el problema als consumidors. Actuacions que ve demandant tant per evitar que es continuïn venent els models contaminats com perquè els qui ja els han adquirit deixin d'utilitzar-los.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article