Consumidors lamenten que la CE posi els interessos de la indústria per davant de la salut pública


La federació de consumidors europeus Beuc,  ha lamentat en una nota que missatges com "bo per al teu cor" o "la millor font de calci" puguin inserir-se en la publicitat de productes alimentaris amb alts índex de greixos, sal o sucre. El bombardeig al consumidor amb aquest tipus de missatges li creen confusió, especialment després que al juliol de 2007, entrés en vigor dins l'àmbit comunitari el Reglament sobre al.legacions nutricionals i de salut que, se suposava, havia de vetllar perquè els productes tinguessin uns missatges nutricionals més clars en el seu etiquetatge quant als seus efectes sobre la salut.

Beuc retreu a la Comissió que sembla haver perdut de vista l'objectiu d'aquell Reglament i deixa que els interessos de la indústria vagin per davant que els de la salut pública. Sembla que els responsables de fer complir el reglament han oblidat, diu, que els aliments poc saludables poden tenir efectes molt negatius en la salut i contribuir al la propagació d'alteracions com la hipertensió, l'obesitat o la diabetis.

Els perfils nutricionals han de ser definits per la CE a la que l'entitat demana que només s'incloguin quan hi hagi al darrere proves clares, contundents i científicament demostrables. Beuc subratlla que no demana que es prohibeixi cap producte però si que el seu etiquetatge no indueixi a error quant a la salubritat dels seus ingredients.

Lamentablement, la indústria alimentària s'ha mostrat com un grup de pressió molt fort i la Comissió ha suavitzat sobtadament el projecte inicial del reglament, fins al punt que ara gairebé ha perdut el sentit. L'organització de consumidors posa d'exemple "aliments tradicionals" com el pa negre alemany, que té un alt contingut en sal, pugui lluir en el seu etiquetatge "ric en fibra" o que el formatge amb alts continguts de sodi i greixos saturats porti inclosa la publicitat de "alt contingut en calci".

Monique Goyens, directora general de Beuc, demana als estats membres que en la reunió prevista per aquest divendres tinguin present aquestes reflexions i retornin el sentit al text del reglament original.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article